Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkoop bij Inschr.
Zwaagdijk 402 in Zwaagdijk-West 1686 PH

Zwaagdijk 402

1686 PH Zwaagdijk-West
Beschikbaar

Omschrijving

Centraal gelegen in het centrum van Zwaagdijk-West mogen wij u dit bijzondere object, de Rooms Katholieke Kerk 'H. Jacobus de Meerdere' met pastorie te koop aanbieden.

In 1929 is naar een ontwerp van architect Jos Bekkers de kerk, zonder toren maar wel met vieringtorentje op de kruising, gebouwd. De bouw verliep zeer voorspoedig, zodat al op 20 november 1929 de kerk door bisschop...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Maatschappelijk vastgoed
Lees meer

Omschrijving

Centraal gelegen in het centrum van Zwaagdijk-West mogen wij u dit bijzondere object, de Rooms Katholieke Kerk 'H. Jacobus de Meerdere' met pastorie te koop aanbieden.

In 1929 is naar een ontwerp van architect Jos Bekkers de kerk, zonder toren maar wel met vieringtorentje op de kruising, gebouwd. De bouw verliep zeer voorspoedig, zodat al op 20 november 1929 de kerk door bisschop Aengenent werd ingewijd en toegewijd aan patroonheilige St. Jacobus de Meerdere. Ook is toen het besluit genomen een pastorie te bouwen. Begin 1949 kon de pastoor de pastorie betrekken. 

Indeling pastorie:
entree/hal; tussenhal met meterkast en toilet; gang met trapopgang naar de eerste verdieping, toilet en trap naar de ruime sta-hoge kelder; woonkamer; bijkeuken met c.v.-opstelling, wastafel en wasmachine-aansluiting; gesloten keuken voorzien van keuken in hoekopstelling.
Eerste verdieping: overloop met vaste trapopgang naar de tweede verdieping; 3 slaapkamers; eenvoudige badkamer met toilet en douche-hoek.
Tweede verdieping: overloop met bergruimte en 2 slaapkamers beiden voorzien van wastafel en 1 slaapkamer voorzien van vaste bergkasten.
De pastorie beschikt over een gebruiksoppervlak wonen van 140 m2 en 30 m2 aan overige inpandige ruimte, de bruto inhoud bedraagt ca. 620 m3

Bijzonderheden: in de tuin treft u nog een garage 

Indeling kerk:
Entree; grote indrukwekkende kerkzaal met kerkbanken, glas-in-lood ramen en prachtig altaar en trapopgang naar het koor; keuken met eenvoudig keukenblok, boiler en grote kastruimte en diverse vaste bergkasten; kleedruimte met diverse vaste kasten; vergaderkamer met vaste bergkasten en toegang naar de pastorie.
Eerste verdieping: het koor met c.v.-opstelling.
De kerk beschikt over een gebruiksoppervlak van 419 m2, de bruto inhoud bedraagt ca. 3885 m3

Indeling bijgebouw met aangebouwde houten berging:
Entree/hal met toilet en meterkast; open ruimte welke nog vrij indeelbaar is met diverse vaste bergkasten; keuken met eenvoudig keukenblok; berging.
Het bijgebouw beschikt over een gebruiksoppervlak van 74 m2, de bruto inhoud bedraagt ca. 276 m3

Bijzonderheden: De huidige bestemming is 'maatschappelijk met de bouwaanduiding karakteristiek'. Het eventueel wijzigen van de bestemming is door koper in overleg met de gemeente Medemblik; er kan worden geparkeerd op eigen terrein; gelegen in het Centrum van Zwaagdijk-West, met alle voorzieningen op korte afstand in Hoorn of Wognum, de toegang tot de uitvalswegen richting Amsterdam en de dijk Enkhuizen-Lelystad liggen op ca. 5 autominuten.
De achtergelegen begraafplaats wordt ontsloten via het bestaande pad aan de voor-, zij- en achterzijde van de kerk. In de koopovereenkomst en de akte van levering zal een erfdienstbaarheid worden opgenomen ten behoeve van de kerk en de bezoekers van de begraafplaats om te komen van - en te gaan naar de begraafplaats naar- en vanaf de openbare weg over het bestaande pad.

Verkoop geschiedt onder voor voorbehoud van gunning- en goedkeuring van het Bisdom te Haarlem- Amsterdam

De verkoopinformatie inclusief de inschrijfvoorwaarden kunt u opvragen bij ons kantoor.
Overdracht Status Beschikbaar Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1929 Indeling Soort Object Maatschappelijk vastgoed Woonoppervlakte 140 m² Perceeloppervlakte 3338 m² Diversen Locatie toelichting gelegen in het Centrum van Zwaagdijk-West, met alle voorzieningen op korte afstand in Hoorn of Wognum, de toegang tot de uitvalswegen richting Amsterdam en de dijk Enkhuizen-Lelystad liggen op ca. 5 autominuten. Woonruimte Woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Maatschappelijk vastgoed
Type
Religieuze instelling
Oppervlakte
450 m²
Voorzieningen
Eigen parkeervoorzieningen aanwezig, buitenruimte aanwezig
Herbestemming mogelijk
Ja

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.